ßßß
Author: Miss BerryCzas przygotowania: 5 minutCzas gotowania: 15 minutW sumie: 20 minutPorcje: 3Składniki150 g makaronu ryżowego150 g grzybów shitake4 główki kapusty pak choi2 łyżki oleju ryżowego1 łyżka sosu ostrygowego3 łyżki sosu sojowego2 plasterki imbiru1 ząbek czosnku1 łyżka sezamuPrzygotowanieMakaron ryżowy namoczyć w zimnej wodzie.Grzyby shitake pokroić w plasterki.Olej ryżowy rozgrzać w woku lub na patelni. Dodać plasterki imbiru, posiekany czosnek.Dodać pokrojone grzyby shitake, sos ostrygowy i sos sojowy. Smażyć często mieszając przez około 4 minuty.Kapustę pak choi pokroić na kawałki i dodać do woka. Smażyć przez kolejne 3 minuty.Dodać namoczony makaron ryżowy i smażyć ciągle mieszając przez 5 minut.Danie podawać posypane sezamem. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 150 g Kalorie: 288 kcal Tłuszcze: 9,2 g Węglowodany: 46,6 g Błonnik: 2,4 g Białko: 6,9 g3 . 5.3208
Kim jestem?Miss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnie