Wykonanie

A co, i
czemu nie?Wolny dzień, należy wykorzystać w całościprzyżądzamy pyszny, niskokaloryczny a przesmaczny fast-foodSkładniki:(4 hamburgery):
bułki:
bułki zachęcam zrobić samemu: przepis
mięsko:~0,5 kg
mielonego mięsa drobiowego~spora łyżka
musztardy (ulubionej)~mała
papryczka chili~4 ząbki
czosnku~2 większe
ogórgki korniszone~małe
jajko~sól,
pieprz~niewielka ilość
oleju rzepakowegosos:~łyżka
majonezu,~3 łyżki
jogurtu naturalnego~łyżeczka
musztardy~pieprzreszta:~2 garście liści
szpinaku,~mały
pomidor,~pół
ogórka zielonego~parę palstrów
cebuli~4
jajka
Wykonanie:
Czosnek, papryczkę dokładnie posiekać, troszkę mniej dokładnie
korniszony,dołożyć zmielone
mięso i
musztardę i
jajko,Uformować płaskie kotlety i samżyć na rozgrzanym tłuszczu,po ok 3 minutach delikatnie przewrócić je na drugą stronę.Ja proponuję smażyć po jednym kotlecie na patelni,po jego przewróceniu wbić obok
jajko aby wszystko się zgrało w czasie ;-)
Bułkę przekroić,posmarować sosikiem, ułożyć
szpinak,pokrojone w plastry
pomidorka,
cebulę i
ogórka,dodać drugą warstwę sosu,Na górę położyć kotlet i delikatnie
jajko.Najlepiej nie doprowadzić do ścięcia
żółtka- dodatkowy kremowy sosik ;)Co prawda ciężko jeść ale warto :) można posłużyć się sztućcami