Wykonanie

Pieczeń z
mielonego mięsa, z kolorowym wzorkiem,do podania na gorąco i na zimno.Składniki:-1 kg
łopatki wieprzowej-
filet z piersi kurczaka-
marchew-
cebula-ząbek
czosnku-2 czerstwe
bułki-2
jajka-
bułka tarta-
sól,
pieprz naturalny i
ziołowy-
majeranek-
czosnek niedźwiedzi-
słodka papryka-2 łyżki zimnej
wody
Filet kroimy na plastry a plastry na paski.

Paski przyprawiamy
solą,
pieprzem ziołowym i
słodką papryką.
Marchew obieramy, gotujemy przez 10 minut w
bulionie warzywnym,studzimy i kroimy w słupki.

Czerstwe
bułki moczymy w zimnej wodzie i odciskamy.
Mięso i
cebulę kroimy na mniejsze kawałki.
Łopatkę,
cebulę,
czosnek i
bułki mielimy w maszynce.

Dodajemy
jajka, wstępnie przyprawiamy
solą,
pieprzem,
majerankiem i
czosnkiem niedźwiedzim i dokładnie mieszamy.W trakcie mieszania dodajemy 2 łyżki zimnej
wody.Jeśli masa
mięsna jest zbyt luźna dosypujemy
bułkę tartą.

Doprawiamy do smaku.

Na stolnicy lub dużym talerzu posypanym
bułką tartą, z
mięsa formujemy placek.Na nim układamy paski fileta i słupki
marchewki.


Zwijamy w roladę, wygładzamy,

przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnikanagrzanego do temperatury 180 st. C na ok. 80 minut.




Smacznego!