ßßß
Składniki:1 i 1/3 szklanki mąki1/2 szklanki cukru125 g ricottysok z połowy pomarańczyskórka z całej pomarańczy1, 5 łyżeczki mielonego imbiru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 szklanki mleka1/4 szklanki oleju1 jajkopłatki migdałoweOpis wykonania:Suche składniki wraz ze skórką mieszamy w jednej misce, mokre z ricottą w drugiej. Wlewamy masę jajeczną do suchych składników i szybko, ale i dokładnie mieszamy widelcem.Ciastem napełniamy papilotki do 3/4 wysokości, posypujemy płatkami migdałowymi- u mnie brak. Pieczemy około 30 minut w 180 C.

Wraz z ze mną piekły :Joanna Grunt to przepisBożena Moje domowe kucharzenieSzóste nieboDorota Moje małe czarowaniaJoanna Notatki kulinarneUla FoodnotesJoanna Piekę bo lubięNina Gotuj samBernadetta Prawo do gotowania z pasjąAngelika Życie zaczyna się w kuchniKasia Mia cucinaMagda Apetyt na smakaJustyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy