Wykonanie
Kolejny pomysł w
serii "Wypiekanie na śniadanie" tym razem w ten weekend pieczemy muffinki
pomarańczowo imbirowe z
ricottą. Ja upiekłam wcześniej bo mam kinder party, wiec jeżeli macie ochotę dołączcie w ten weekend do wspólnego wypieku. Muffinki wyszły pyszne i aromatyczne i bardzo wilgotne, polecam :). KLIK

Składniki:
1 i 1/3 szklanki
mąki1/2 szklanki
cukru125 g
ricottysok z połowy
pomarańczyskórka z całej
pomarańczy1, 5 łyżeczki mielonego
imbiru1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 szklanki
mleka1/4 szklanki
oleju1
jajkopłatki migdałoweOpis wykonania:
Suche składniki wraz ze skórką mieszamy w jednej misce, mokre z
ricottą w drugiej. Wlewamy masę jajeczną do suchych składników i szybko, ale i dokładnie mieszamy widelcem.
Ciastem napełniamy papilotki do 3/4 wysokości, posypujemy
płatkami migdałowymi- u mnie brak. Pieczemy około 30 minut w 180 C.



Wraz z ze mną piekły :
Joanna Grunt to przepis
Bożena Moje domowe kucharzenie
Szóste niebo
Dorota Moje małe czarowania
Joanna Notatki kulinarne
Ula Foodnotes
Joanna Piekę bo lubię
Nina Gotuj sam
Bernadetta Prawo do gotowania z pasją
Angelika Życie zaczyna się w kuchni
Kasia Mia cucina
Magda Apetyt na
smakaJustyna L.
Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.
Podobne Przepisy