ßßß Cookit - przepis na Pulpety z bryndzą w sosie grzybowym

Pulpety z bryndzą w sosie grzybowym

nazwa

Wykonanie

600 g mięsa mielonego
100 g bryndzy
pół cebuli
1 jajko
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski
szczypta czosnku niedźwiedziego
sos
0 , 5 l rosołu
1 marchewka
2 łyżki sproszkowanych grzybów
sól
pieprz
4 łyżki śmietany 22%
1 łyżka mąki
szczypta estragonu
Do mięsa dodać jajko, przyprawy i ser, dobrze wyrobić masę przy pomocy robota aż będzie gładka.
Wilgotnymi rękami formować kuleczki wielkości brzoskwini .
Rosół zagotować dodać startą na tarce marchewkę i grzyby, gotować ok 10 min. Dodać przyprawy i ostrożnie po jednym pulpecie wkładać łyżką. Gotować ok 15 min na wolnym ogniu. Mąkę wymieszać ze śmietaną i podprawić sos. (nie powinien być zbyt gęsty) Podawać z ziemniakami i surówką.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2016/03/pulpety-z-z-bryndza-w-sosie-grzybowym.html