ßßß
Cookit - przepis na Pulpety z bryndzą w sosie grzybowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pulpety z bryndzą w sosie grzybowym
Składniki
Cebula
Czosnek
Grzyby
Jajko
Marchew
Mąka
Pieprz
Sól
Śmietana
Zioła
Estragon
Bryndza
Mięso mielone
Wykonanie
600 g
mięsa mielonego
100 g
bryndzy
pół
cebuli
1
jajko
sól
pieprz
pieprz
ziołowy
staropolskiszczypta
czosnku
niedźwiedziegosos0 , 5 l rosołu1
marchewka
2 łyżki sproszkowanych
grzybów
sól
pieprz
4 łyżki
śmietany
22%1 łyżka
mąki
szczypta
estragonu
Do
mięsa
dodać
jajko
,
przyprawy
i
ser
, dobrze wyrobić masę przy pomocy robota aż będzie gładka.Wilgotnymi rękami formować kuleczki wielkości
brzoskwini
.Rosół zagotować dodać startą na tarce
marchewkę
i
grzyby
, gotować ok 10 min. Dodać
przyprawy
i ostrożnie po jednym pulpecie wkładać łyżką. Gotować ok 15 min na wolnym ogniu.
Mąkę
wymieszać ze
śmietaną
i podprawić sos. (nie powinien być zbyt gęsty) Podawać z
ziemniakami
i surówką.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2016/03/pulpety-z-z-bryndza-w-sosie-grzybowym.html
Przepisy powiązane
Draniki kresowe z mięsem
Kotlety mielone w cieście naleśnikowym
Klops dietetyczny
Placuszki cukiniowe
Kotlety jajeczne z marchewką
Składniki powiązane (0)