ßßß
jajko2 łyżki śmietany 12%3 łyżki oleju6 łyżek mleka3 płaskie łyżki budyniu bez cukru3 łyżki cukru waniliowego6 łyżek mąki tortowejpłaska łyżeczka proszku do pieczeniarodzynki/żurawina opcjonalnie4 łyżki cukru pudru2 łyżeczki soku z cytrynyPołączyć ze sobą w jednej misce mokre składniki - śmietanę, olej i mleko.W drugiej wymieszać suche - budyń, cukier, mąkę i proszek do pieczenia.Zawartość oby misek połączyć ze sobą, ręcznie mieszając krótko i niezbyt dokładnie (mogą zostać grudki).Ciasto przelać do silikonowych foremek do babeczek/muffinek.Można dodać do ciasta rodzynki lub żurawinę.Piec przez 25-30 minut w temp. 170 st.C.Po wystudzeniu na kratce oblać babeczki lukrem przygotowanym z wymieszanego cukru pudru z sokiem cytrynowym.
