Wykonanie
Czego nie może zbraknąć na Wielkanocnym stole? Na pewno
jajek w różnej postaci, białego barszczu, babek i mazurków. U mnie od pewnego czasu króluje prosty, kajmakowy mazurek. Skoro wszystkim smakuje, powstał i w tym roku. Bardzo prosty i smaczny.


SKŁADNIKINa ciasto:35 dag
maki krupczatki1
margaryna2
żółtkaszczypta
soli1 łyżka
śmietanyMasa:1 puszka skondensowanego słodkiego
mlekarodzynki ,
migdałydekoracyjna posypka
czekoladaWYKONANIE
Mąkę na ciasto rozcieramy z
margaryną, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy.Ciasto owijamy w folie i wkładamy na 1 godzinę do lodówki.
Mleko w puszcze gotujemy wcześniej ok. 2 godziny pod przykryciem na małym ogniu.Schłodzonym
ciastem wykładamy dużą prostokątną blaszkę. na spód kładziemy papier do pieczenia.W koło ciasta robimy dekoracyjny wianek.Pieczy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 20 min.Po wystudzeniu ciasta wykładamy na nie masę kajmakową. Rozprowadzamy równo. Dowolnie dekorujemy. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce.

SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.