ßßß

SKŁADNIKINa ciasto:35 dag maki krupczatki1 margaryna2 żółtkaszczypta soli1 łyżka śmietanyMasa:1 puszka skondensowanego słodkiego mlekarodzynki , migdałydekoracyjna posypkaczekoladaWYKONANIEMąkę na ciasto rozcieramy z margaryną, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy.Ciasto owijamy w folie i wkładamy na 1 godzinę do lodówki.Mleko w puszcze gotujemy wcześniej ok. 2 godziny pod przykryciem na małym ogniu.Schłodzonym ciastem wykładamy dużą prostokątną blaszkę. na spód kładziemy papier do pieczenia.W koło ciasta robimy dekoracyjny wianek.Pieczy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 20 min.Po wystudzeniu ciasta wykładamy na nie masę kajmakową. Rozprowadzamy równo. Dowolnie dekorujemy. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.