Wykonanie
Pomysł na takie ciasto znalazłam tutaj ...przybierałam się dość długo, żeby je zrobić i w końcu zrobiłam..jak dla mnie..mhm..po prostu jakoś nie przypadło mi do gustu..ale przepisem dzielę się dalej....może komuś posmakuje.

opakowanie
krakersów - solonych, nie
smakowych (ok 200g)1 puszka
mleka skondensowanego słodzonego100 g
margarynygarść suszonej żurawiny\
rodzynek Krestogarść lub więcej -
orzechów [ u mnie mix laskowych, ziemnych, włoskich,
migdałów Kresto]
czekolada do polania*składniki na małą formę\ tortownicę* - u mnie keksówka
Krakersy dość drobno pokruszyć.Dodać
mleko z puszki, rozpuszczoną
margarynę ,
bakalie [
orzechy i
migdały podprażyłam na suchej patelni]i wymieszać. Gotową masę przełożyć do lekko wytłuszczonej formy i piec ok 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Wystudzone ciasto polać rozpuszczoną
czekoladą.
