ßßß Cookit - przepis na Domowe czekoladki

Domowe czekoladki

nazwa

Wykonanie

Dziś banalnie prosty przepis na domowe czekoladki, z których przygotowaniem poradzą sobie absolutnie wszyscy. Takie słodkości mają tę przewagę nad kupnymi, że są znacznie tańsze od bombonierek i możemy dowolnie komponować ich składniki; są też wspaniałym pomysłem na prezent:) Moje dzisiejsze czekoladki są najprostsze, bo wykonane z jednego rodzaju czekolady i bez żadnych dodatków. Dla pięknego efektu i ciekawego smaku możemy wykonać je z 2 lub 3 czekolad (na przykład białej, mlecznej i gorzkiej) oraz dodać do nich bakalie. Smacznego:)
tabliczka ulubionej czekolady,
opcjonalnie orzechy, rodzynki lub inne ulubione dodatki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do niej bakalie. Płynną przelać do foremek, włożyć do zamrażalnika na ok. 10 minut. Czekoladki są gotowe, gdy stwardnieją. Gdy przygotowujemy je z kilku rodzajów czekolady, najpierw zalać foremki jedną warstwą wybranej czekolady, poczekać, aż stwardnieje i podobnie postąpić z kolejnymi warstwami.
Źródło:http://lekcjewkuchni.blogspot.com/2015/03/domowe-czekoladki.html