ßßß
2 łyżki oleju3 łyżki masłasólpieprz3 ząbki czosnku1/2 cebuli2 łyżeczki majeranku1 łyżeczka curry1/2 łyżeczki rozmarynu1/2 łyżeczki estragonu1/2 łyżeczki słodkiej papryki3 łyżeczki śmietany 18%2 łyżki mąkiPRZYGOTOWANIE
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i obsmażamy na oleju na patelni na złoto ze wszystkich stron. Zdejmujemy z patelni, Doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy czosnkiem i obsypujemy pozostałymi przyprawami. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Obkładamy pokrojoną w piórka cebulą. Podlewamy połową szklanki wody i pieczemy pod przykryciem przez około 1 godzinę i 20 minut - kilka razy polewając powstałym sosem.Wyjmujemy mięso. Powstały sos cedzimy przez sitko. Przekładamy do rondelka. W niewielkiej ilości odlanego sosu rozpuszczamy śmietanę i dodajemy do reszty. Podgrzewamy. W połowie szklanki z zimną wodą dobrze rozpuszczamy mąkę i dodajemy do sosu. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 3 minuty.Mieso kroimy w plastry i podajemy z sosem. Smacznego :)

