Bardzo smaczne, ciekawe połączenie smaków na sposób meksykański.Gulasz z wieprzowiny i kurczaka w towarzystwie warzyw i ... banana :)Zaskakujący, słodko-pikantny,aromatyczny gulasz, który na pewno Wam zasmakuje :)SKŁADNIKI (dla 4 osób - 225 kcal/porcja)200 g zielonej fasolki szparagowej mrożonej200 g polędwiczki wieprzowej2 pojedyncze piersi kurczaka1 czerwona cebula100 g kukurydzy z puszki1 mała czerwona papryczka chili200 ml bulionu drobiowego2 łyżki oliwysólpieprz1 bananPRZYGOTOWANIEFasolkę gotujemy w wodzie lub na parze - około 5 minut.Polędwiczkę i kurczaka kroimy w kostkę i przesmażamy partiami na oliwie na złoto - zdejmujemy z patelni łyżką cedzakową. Cebulę kroimy w talarki,chili drobno siekamy. Przesmażamy na pozostałym tłuszczu razem z odsączoną kukurydzą przez 5 minut.Dorzucamy z powrotem mięso, zalewamy bulionem i dusimy kolejne 5 minut.Przyprawiamy solą i pieprzem, dorzucamy odsączoną fasolkę i na sam koniec banana pokrojonego w plasterki. Mieszamy i od razu podajemy. Możemy podawać w takiej wersji lub np. z ryżem lub kaszą kuskus. Smacznego :)