ßßß
Trochę meksyku w polskiej kuchni.Danie zdrowe i pyszne.Mój brat był zachwycony, a ja zdziwiona, że to danie jest tak sycące.Gotowałam w wirtualnej kuchni zDobromiłą, Chantel, Siankoo,Mirabelką, Maggie,Martynosią, MałgosiąZ, ShinjuEnchiladas z kurczakiem (2 duże / 4małe porcje)4 placki tortilli kukurydziane lub pszenne1 łyżka oliwy z oliwek2 piersi z kurczaka /przyprawy pieprz, sól, papryka/1/2puszki kukurydzy1/2puszki fasoli200g pieczarek1 czerwona cebula1 puszka pomidorów1 pokrojona papryka3 ząbki czosnku1/2 łyżeczki chillisól/pieprz200g sera żółtegoKurczaka pokroić w kawałki, przyprawić i obsmażyć na oliwie. Pieczarki umyć, pokroić, obsmażyć. Na drugiej patelni na łyżce oliwy smażymy cebulę, czosnek i paprykę.Wymieszać 1/2 puszki pomidorów z fasolą, kukurydzą, połową sera, pieczarkami, cebulą i doprawić.Tortille nadziewamy farszem, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym szwem do dołu. Zalewamy resztą pomidorów i posypujemy pozostałym serem.Zapiekać 15min w 200stopniach.