Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« JagodziankiPrzepyszne gołąbki w
sosie pomidorowym »No czas w końcu na
mięsko,pyszny zraz drobiowy z
musztarda i dodatkami. Dziś pyszny obiad był,jutro post wiec smakiem nacieszyć się można :)Składniki:Podwójna pierś duża z
kurczakapapryka zielona 1 szt
ser żółty 100 g
musztarda ziołowa z
lubczykiem Develey
sól i
pieprz biały mielony do smakuPanierka:
jajko 2 szt
bułka tartaolej do smażeniaWykonanie:
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w "plastry"i lekko tłuczemy tłuczkiem. Posypujemy
solą i
pieprzem i smarujemy
musztardą na całej powierzchni.
Paprykę myjemy,osuszamy i kroimy w cienkie paseczki. Paseczek
papryki kładziemy z brzegu na pierś i kawałeczek
sera pokrojonego w słupki. Pierś zwijamy i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy zrazy z piersi w
jaju i
bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym
oleju z obu stron na rumiany kolor, dusimy koło 30 minut.Podajemy z
ziemniakami.


środa, 10 lutego 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter