Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Desery
lodowe- pucharki do ...Konkurs Wielkanocny z Kupcem »Pyszne zrazy z
kurczakaPierś z kurczaka , a w środku
kiełbasa krakowska,
ser i listki
pietruszki na pierzynce z
pieczarek .
Składniki:3 x podwójna
pierś z kurczakaser żółty 10 plastrów miałam gouda
pietruszka listki
Pieczarki 800 gram jako pierzynka do piersi
Kiełbasa krakowska z linii Nove - Natura
Przyprawy:
sól prowansalska do smaku Kamis
pieprz biały mielony KamisPanierka:
jajka 3 szt
bułka tarta 200 gram
olej do smażenia 150 mlWykonanie:Piersi myjemy osuszamy każdą połówkę piersi kroimy na połowę w poprzek lekko tłuczkiem tłuczemy. Doprawiamy
solą i
pieprzem. Kładziemy plaster
sera kiełbasę krakowska 1-2 plastry i
pietruszkę listki.Zwijamy , spinamy wykałaczkami.Obtaczamy w
jaju i
bułce i smażymy na patelni . Najpierw przysmażamy z obu stron
potem dusimy pod przykrywką jakieś 30 minut i gotowe.Smażymy
pieczarki z dodatkiem
soli i
pieprzu. Przekładamy do naczynia okrągłego i kładziemy usmażone piersi . Podajemy do
ziemniaków albo z frytkami .czwartek, 03 kwietnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter