ßßß Cookit - przepis na Piersi z kurczaka- ala zrazy

Piersi z kurczaka- ala zrazy

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Desery lodowe- pucharki do ...
Konkurs Wielkanocny z Kupcem »
Pyszne zrazy z kurczaka
Pierś z kurczaka , a w środku kiełbasa krakowska, ser i listki pietruszki na pierzynce z pieczarek .
Składniki:
3 x podwójna pierś z kurczaka
ser żółty 10 plastrów miałam gouda
pietruszka listki
Pieczarki 800 gram jako pierzynka do piersi
Kiełbasa krakowska z linii Nove - Natura
Przyprawy:
sól prowansalska do smaku Kamis
pieprz biały mielony Kamis
Panierka:
jajka 3 szt
bułka tarta 200 gram
olej do smażenia 150 ml
Wykonanie:
Piersi myjemy osuszamy każdą połówkę piersi kroimy na połowę w poprzek lekko tłuczkiem tłuczemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Kładziemy plaster sera kiełbasę krakowska 1-2 plastry i pietruszkę listki.
Zwijamy , spinamy wykałaczkami.
Obtaczamy w jaju i bułce i smażymy na patelni . Najpierw przysmażamy z obu stron potem dusimy pod przykrywką jakieś 30 minut i gotowe.
Smażymy pieczarki z dodatkiem soli i pieprzu. Przekładamy do naczynia okrągłego i kładziemy usmażone piersi . Podajemy do ziemniaków albo z frytkami .
czwartek, 03 kwietnia 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/04/Piersi-z-kurczaka-ala-zrazy.html