Wykonanie
Składniki:- 500g
filetu z kurczaka- ok.500g
pieczarek- mały słoiczek
przecieru pomidorowego-
sól i
pieprz- ok. 100g
żółtego sera-
bułka tarta- 2
jajka-
olej do smażeniaSposób przygotowania:1.
Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na dużych oczkach i podsmażamy na
oleju, aż płyn, który powstanie podczas smażenia odparuje. Pod koniec mieszamy z koncentratem, przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.2.
Filety z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, delikatnie rozbijamy, aby powstały kotlety. Każdy kawałek
mięsa obtaczamy w rozmąconych i przyprawionych jajkach, a następnie w
bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym
oleju, na złoty kolor.3. Usmażone
mięso układamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową. Na każdym kotlecie rozkładamy masę
pieczarkową, posypujemy startym
żółtym serem. Zapiekamy w 180 stopniach kilka minut, aż
ser się rozpuści. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Kotlety dodatkowo można posmarować
ketchupem.