Dzisiaj wraz z innymi blogerami kulinarnymi postanowiliśmy przygotować wariacje na temat klopsików. Zapraszam Was do obejrzenia interpretacji tematu u Ani z Przypraw mnie, Magdy z Obados na obiados, Michała z Paszczak gotuje, Panny Malwinny z Filozofii Smaku, Peli – Zapiski kuchenne Peli oraz organizatorki akcji Klopsiki i pulpety Maggie z Pewnej kuchni na Wyspach .KOTLECIKI Z ŻÓŁTYM SEREM I ZIELONĄ PAPRYKĄ – PRZEPIS AUTORSKISkładniki na ok. 8 kotlecików:500 g mięsa mielonego z kurczaka200 g sera żółtego1 zielona papryka1 jajkosól, pieprzbułka tarta do panierowaniaolej do smażenia1. Ser żółty i paprykę kroimy w drobną kostkę.2. Łączymy mięso z serem, papryką, jajkiem i przyprawami. Formujemy kotleciki.3. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy po 5 minut z każdej strony.4. Ja zjadłam je takie bez niczego, ale jestem pewna, że będą wspaniale smakować z sosem pieczarkowym.