Wykonanie
Witam przy niedzieli. Zaraz wybieram się na łyżwy z moim najmłodszym. Łyżwy uwielbiam od dziecka. Moje pierwsze figurówki dostałam jak miałam osiem lat i od tego czasu jeżdżę na łyżwach. Zjechałam lodowiska z moimi starszymi synami, a teraz ujeżdżam Philipa. Idzie mu coraz lepiej, a w tym roku pierwszy raz jeździł na pożądnych hokejówkach, które odziedziczył po starszych braciach. W zapasie jeszcze jedna para o większym rozmiarze.W związku z naszym wypadem zrobiłam
marchewkowe bars, tym razem bez pieczenia, tak zwany raw food. Zawsze robię domowe bars, ale te zrobiłam pierwszy raz. Nic trudnego przygotować bars, bo wystarczy wszystko zmielić i ułożyć w foremce. Jak widzicie na zdjęciach posmarowałam bars kremem. Jest to krem wegański zrobiony z
orzechów cashew (nerkowca), na tutaj znajdziecie przepis.Domowe bars polecam bardzo, bo po pierwsze to o wiele taniej zrobić bars niż je kupić, a poza tym bars można przyrządzić według własnego smaku. Ja skusiłam się na
marchewkę i wędzone
śliwki. Polecam!

Składniki: na 6 bars, około 100 kcal jeden bars50 g wędzonych
śliwek30 g
rodzynek100 g
włoskich orzechów1 łyżka
kokosowych wiórków50 g drobno utartej
marchewkiszczypta
soli1 łyżka
kokosowego oleju, rozpuszczonego1 łyżeczka
miodu, rozpuszczonego100 g kremu cashew, tutaj przepis

Wszystkie składniki oprócz
marchewki i kremu cashew zmiksuj na gruboziarnistą masę. dodaj
marchewkę i wymieszaj. Małe podłużne foremki bez dna , u mnie wielkości 4 cm x 8 cm wyłóż masą. Możesz też użyć małą formę do pieczenia, wykładając ją pergaminem. Teraz posmaruj bars kremem cashew, posyp posiekanymi
orzechami i
kakao nibs. Włóż do lodówki na godzinę, aby bars stężały.Polecane przepisySmoothie z
buraków i
jogurtuNa śniadanie, deser lub po treninguDomowa granola
orzechowo kokosowaEnergetyczne batoniki naturalnie słodkieMuffinki
marchewkowe bez dodatku
cukru