Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Medaliony drobiowePiernik
orzechowo-
marchewkowy »Jak
przetwory to
przetwory więc tym razem zrobiłam
buraczki tarte takie do zupy na barszcz3 kg średnich ugotowanych w łupinie
buraczków1,5 płaskie łyżki
soli2 łyżki
cukru1 płaska łyżka mielonego
pieprzu białego Kamis5 łyżek
octu 10% Jamar1/3 szklanki
oleju RapsoBardzo prosto się je robi.1.
Buraki wkładamy do garnka w łupinach i gotujemy do miękkości .2. Przekładamy gorące do chłodnej
wody i obieramy szybko bo parzy ( Obieram je w rękawiczkach bo można paluchy strasznie wybrudzić)3.
Buraki kroje na 4 części a
potem ścieram na tarce o grubych oczkach albo maszynka i sito o grubych oczkach .4. Do miski wkładam starkowane
buraki , dodaje
sól cukier pieprz ocet i
olej , mieszam składniki.5. Przekładam
buraczki w słoiki i pasteryzuje je koło 15 minut od chwili zagotowania .


poniedziałek, 16 września 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter