ßßß Cookit - przepis na Buraczki tarte do zupy albo zupę

Buraczki tarte do zupy albo zupę

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Medaliony drobiowe
Piernik orzechowo-marchewkowy »
Jak przetwory to przetwory więc tym razem zrobiłam buraczki tarte takie do zupy na barszcz
3 kg średnich ugotowanych w łupinie buraczków
1,5 płaskie łyżki soli
2 łyżki cukru
1 płaska łyżka mielonego pieprzu białego Kamis
5 łyżek octu 10% Jamar
1/3 szklanki oleju Rapso
Bardzo prosto się je robi.
1. Buraki wkładamy do garnka w łupinach i gotujemy do miękkości .
2. Przekładamy gorące do chłodnej wody i obieramy szybko bo parzy ( Obieram je w rękawiczkach bo można paluchy strasznie wybrudzić)
3. Buraki kroje na 4 części a potem ścieram na tarce o grubych oczkach albo maszynka i sito o grubych oczkach .
4. Do miski wkładam starkowane buraki , dodaje sól cukier pieprz ocet i olej , mieszam składniki.
5. Przekładam buraczki w słoiki i pasteryzuje je koło 15 minut od chwili zagotowania .
poniedziałek, 16 września 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/09/Buraczki-tarte-do-zupy-albo-zupe.html