Wykonanie
Jaglany pasztet to uzupełnienie diety ale nie tylko...wykonany z
kaszy jaglanej ma bardzo dobry wpływ na nasze włosy, skórę i paznokcie co za tym idzie ..samo zdrowie! Z czystej ciekawości dodałam nasion chia jako zamiennik
siemienia lnianego i bardzo fajnie się sprawdziły. Pasztet jest delikatny, mocno
pomidorowy z nutką
orzechową i moimi ulubionymi
ziołami :-)

przepis własnySkładniki:200g
kaszy jaglanej2 łyżki nasion chia200g
suszonych pomidorówgarść
orzechów włoskich3 ząbki
czosnkułyżka mini
kaparówgarść świeżego posiekanego
oreganogarść świeżej posiekanej
bazyliimała gałązka
rozmarynu1 łyżeczka wędzonej
papryki2 całe
jajka2 łyżki
oliwy z oliwekKaszę gotujemy w proporcjach 2:1 około 20 minut do miękkości. Pozostałe składniki miksujemy w blenderze na gładką masę. Przekładamy masę
pomidorowo orzechową do ugotowanej
kaszy i mieszamy do połączenia składników. Przemieszaną masę przekładamy do naczynia żaroodpornego, dekorujemy dodatkowo
suszonymi pomidorkami oraz
kaparami i pieczemy w nagrzanym piekarniku co najmniej 50 min w temperaturze 170', pozostawiamy do schłodzenia. Smacznego!Przepis dołączam do akcji kulinarnej "Superfood w twojej kuchni" . Szeroki wybór produktów superfood można znaleźć w tym sklepie internetowym.