ßßß Cookit - przepis na Pieczona papryka faszerowana kozim serem

Pieczona papryka faszerowana kozim serem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
500 g papryki szpiczastej
500 g koziego sera
1 jajko
3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
1 szczypta soli morskiej
1 szczypta czerwonego pieprzu
1 szczypta rozmarynu
1 szczypta tymianku
1 szczypta oregano
1 szczypta bazylii
1 pęczek świeżego tymianku
Wykonanie:
Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z ziaren . Ser zmiksować z jajkiem, suszonymi przyprawami, solą, pieprzem, jedna łyżką oliwy. Każdą paprykę wypełnić kremową masą serową, spiąć wykałaczką i ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skropić oliwą. Piec w nagrzanym piekarniku do 200°C przez około 30 minut. Przed podaniem przyozdobić świeżym tymiankiem. Podawać wedle uznania, u mnie jest to ryż Thai Jasmine. Dobrze skomponowany sos pomidorowy może być smacznym dodatkiem do tego dania.
Tak przygotowana papryka jest również wspaniałą przekąską na zimno.
Zapraszam.
Smacznego.
Źródło:http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2015/03/pieczona-papryka-faszerowana-kozim-serem.html