Składniki:500 g papryki szpiczastej500 g koziego sera1 jajko3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia1 szczypta soli morskiej1 szczypta czerwonego pieprzu1 szczypta rozmarynu1 szczypta tymianku1 szczypta oregano1 szczypta bazylii1 pęczek świeżego tymiankuWykonanie:Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z ziaren . Ser zmiksować z jajkiem, suszonymi przyprawami, solą, pieprzem, jedna łyżką oliwy. Każdą paprykę wypełnić kremową masą serową, spiąć wykałaczką i ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skropić oliwą. Piec w nagrzanym piekarniku do 200°C przez około 30 minut. Przed podaniem przyozdobić świeżym tymiankiem. Podawać wedle uznania, u mnie jest to ryż Thai Jasmine. Dobrze skomponowany sos pomidorowy może być smacznym dodatkiem do tego dania.Tak przygotowana papryka jest również wspaniałą przekąską na zimno.Zapraszam.Smacznego.