ßßß
Dla 4-6 osób:500 g pieczarek1 cebula250 ml kwaśnej śmietany1/2 szklanki półwytrawnego białego winakilka gałązek świezego estragonu i rozmarynu1/2 pęczka pietruszki2 lyzki oleju2 łyżki masłasól, pieprzPolędwiczki pokroić na palstry 1,5 cm i rozgnieśc ręką. Posolić i popieprzyć. Cebule posiekac, pieczarki pokroić na plasterki. Na 1 łyżce rozgrzanego oleju i masła zeszklić posoloną cebulę, dodac peiczarki i smażyć na dużym ogniu. Śmietane wymieszac z kilkoma pieczarkami z patelni, wlać do patelni i wymieszać, soso przelac do innego naczynia. Estragon drobno posiekać, rozmaryn pozostawić w całości. Na patelni rozgrzac pozostałe maslo i olej. Dodać polędwiczki i posypać ziolami. Smażyć na rumiano po 2/3 minuty z każdej strony. Dolać wino, gotowac aż odparuje, wyjąć rozmaryn. Dodać sos z naczynia, wymieszać.Przepis dodaję do akcji Pieczarkowy tydzień.
poniedziałek, 18 kwietnia 2016, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze