Wykonanie
«
Sałatka z
rzodkiewek i ...
Ryba w pieczarkach »

Dla 4-6 osób:500 g
pieczarek1
cebula250 ml kwaśnej
śmietany1/2 szklanki półwytrawnego
białego winakilka gałązek
świezego estragonu i
rozmarynu1/2 pęczka
pietruszki2 lyzki
oleju2 łyżki
masłasól,
pieprzPolędwiczki pokroić na palstry 1,5 cm i rozgnieśc ręką. Posolić i popieprzyć.
Cebule posiekac,
pieczarki pokroić na plasterki. Na 1 łyżce rozgrzanego
oleju i
masła zeszklić posoloną
cebulę, dodac
peiczarki i smażyć na dużym ogniu.
Śmietane wymieszac z kilkoma
pieczarkami z patelni, wlać do patelni i wymieszać,
soso przelac do innego naczynia.
Estragon drobno posiekać,
rozmaryn pozostawić w całości. Na patelni rozgrzac pozostałe
maslo i
olej. Dodać
polędwiczki i posypać
ziolami. Smażyć na rumiano po 2/3 minuty z każdej strony. Dolać
wino, gotowac aż odparuje, wyjąć
rozmaryn. Dodać sos z naczynia, wymieszać.Przepis dodaję do akcji
Pieczarkowy tydzień.

poniedziałek, 18 kwietnia 2016, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze