Wykonanie
Takich pysznych mufinek dawno nie
jadłam... mocno
czekoladowe ..z nutką
kokosu..Polecam np.na Walentynki i nie tylko.....przepis podpatrzyłam gdzieś w necie ale nie pamiętam gdzie.100 g
mąki luksusowej Młynomag100 g
cukru100 ml
mleka100 ml
oleju2-3 łyżki
wiórków kokosowych Skworcu80 g
czekolady [ u mnie z
orzechami i
rodzynkami]2
jajka2 łyżki
kakao Skworcu1 łyżeczka
proszku do pieczenia Sk wor cudodatkowo:20g
czekoladywiórki kokosowe Skworcu
Mleko,
cukier i przesiane
kakao podgrzać, mieszając do rozpuszczenia się
cukru i połączenia się składników.D o gorącej mieszanki dodać połamaną
czekoladę, mieszać aż
czekolada się rozpuści i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Do zimnej mieszanki dodać
olej i
jajko, składniki krótko wymieszać .D o ciasta wsypać
wiórki kokosowe,
mąkę z
proszkiem do pieczenia i wymieszać.F ormę na muffiny wyłożyć papilotkami, do każdej papilotki nałożyć ciasto do około 2/3 wysokości.W stawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach przez około 20 minut.W yjąć z formy, studzić na kratce,następnie udekorować polewą ,posypać wiórkami kokosowymi.