Wykonanie
Mikołaj o mnie w święta 2014 pomyślał, i sprawił mi formy do babeczek! - rewelacja! Zawsze to jakaś odmiana od tradycyjnego ciasta
czekoladowego, z polewa i jakimś nadzieniem. Śmiało
mogę powiedzieć,że to mój debiut w dziale muffin, rzecz jasna nie obyło się bez wpadki w postaci, zbyt małej ilości ciasta w formie więc babeczki nie są wysokich lotów - ale kto by się tym przejmował, kiedy znikają jedna za drugą? Macie jakieś ciekawe i sprawdzone przepisy na muffiny? Chętnie się dowiem i chętnie wypróbuje je sama upiec!
Składniki:2 szklanki
mąkipół szklanki
cukru3 niezbyt płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia5 łyżeczek
kakaopół szklanki
oleju1
jajkoszklanka
mlekaDodatkowo:
biała czekoladaSposób przygotowania:Do dużej miski dodajemy same suche składniki, które mieszamy. W osobnym naczyniu mieszkamy ze sobą same mokre składniki, które następnie dodajemy do miski z suchymi składnikami. Gotową masę przekładamy do papilotek, a następnie wkładamy kostkę
białej czekolady. Pieczemy około 20 min w 180 stopniach.
Smacznego!