Wykonanie
Kotlety mielone...inaczej ..bo z
kapustą w środku i w cieście smażone we frytkownicy..kiedyś robiłam w podobnym cieście, ale tym razem są z
kapustą i
grzybami mun..pomysł na taki , a w
sumie podobny dodatek podpatrzyłam gdzieś w necie.500 g
mięsa mielonegokawałek
kapusty pekińskiejkilka
grzybów mun Skworcu1 łyżka
suszu warzywnego Skworcu1
cebula1
jajkookoło 2 łyżki
bułki tartejsól,
pieprz ,
majeranek na ciasto:1,5 szkl.
mąki luksusowej Młynomag3/4 szkl.
mleka1
jajkoGrzyby mun namoczyć , następnie gotować kilka minut.Pokroić w paseczki.
Cebule obrać i pokroić ,
kapustę poszatkować .
Kapustę,
cebulę grzyby i susz podsmażyć na łyżce
oleju .Ostudzić.
Mięso wymieszać z
jajkiem,
bułka tartą i podsmażoną
kapustą i
przyprawami a następnie wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotlety .Wszystkie składniki na ciasto wymieszać do utworzenia jednolitej masy, obtaczać w niej kotlety i usmażyć z obu stron na rozgrzanym
oleju.Ja smażyłam we frytkownicy.