Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Marta GesslerCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)Lodyrodzynkowe - składniki:10 dag rodzynek1/2 kg sera mascarpone2 jajka10 dag cukru1 kieliszek ciemnego rumu2 łyżki miodu1 szkl. jogurtuLodyrodzynkowe - sposób przygotowania: Rodzynki ugotować z 1 szkl. wody z cukrem i miodem. Pod koniec wlać rum i zostawić do wystygnięcia. Żółtka utrzeć i wymieszać z jogurtem i serem mascarpone. Dodać ubite białka i rodzynki. Wymieszać i umieścić w prostokątnej formie. Wsadzić do zamrażalnika na mniej więcej 3 godziny. Co godzina mieszać.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu