ßßß Cookit - przepis na Lody rodzynkowe

Lody rodzynkowe

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Marta Gessler
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (5 głosów)
Lody rodzynkowe - składniki:
10 dag rodzynek
1/2 kg sera mascarpone
2 jajka
10 dag cukru
1 kieliszek ciemnego rumu
2 łyżki miodu
1 szkl. jogurtu
Lody rodzynkowe - sposób przygotowania: Rodzynki ugotować z 1 szkl. wody z cukrem i miodem. Pod koniec wlać rum i zostawić do wystygnięcia. Żółtka utrzeć i wymieszać z jogurtem i serem mascarpone. Dodać ubite białka i rodzynki. Wymieszać i umieścić w prostokątnej formie. Wsadzić do zamrażalnika na mniej więcej 3 godziny. Co godzina mieszać.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5408536/lody rodzynkowe/p