ßßß Cookit - przepis na Wareniki z twarogiem i bakaliami

Wareniki z twarogiem i bakaliami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Maciej Nowicki
Fot. TimeMachine
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia rosyjska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
400 g mąki
250 ml mleka
1 jajko
30 g masła
200 g półtłustego twarogu
150 ml śmietany 18%
1 łyżka cukru
po 3 łyżki sparzonych rodzynek i orzechów włoskich
4 łyżki miodu
Wareniki z twarogiem i bakaliami - sposób przygotowania: Z mąki, mleka, jajka i masła wyrabiamy elastyczne ciasto. Wałkujemy je i wycinamy kółka. Twaróg mielemy, łączymy z 50 ml śmietany, cukrem i bakaliami. Porcje masy układamy na kółkach z ciasta i sklejamy brzegi, formując pierożki. Wrzucamy je na lekko osolony wrzątek i gotujemy kilka minut. Do pozostałej śmietany dodajemy miód i podajemy jako sos do pierogów.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174939822/wareniki z twarogiem i bakaliami/p