Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Maciej Nowicki

Fot. TimeMachinePoziom trudności: łatweRegion: kuchnia rosyjskaIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)400 g
mąki250 ml
mleka1
jajko30 g
masła200 g półtłustego
twarogu150 ml
śmietany 18%1 łyżka
cukrupo 3 łyżki sparzonych
rodzynek i
orzechów włoskich4 łyżki
mioduWareniki z
twarogiem i
bakaliami - sposób przygotowania: Z
mąki,
mleka,
jajka i
masła wyrabiamy elastyczne ciasto. Wałkujemy je i wycinamy kółka.
Twaróg mielemy, łączymy z 50 ml
śmietany,
cukrem i
bakaliami. Porcje masy układamy na kółkach z ciasta i sklejamy brzegi, formując pierożki. Wrzucamy je na lekko osolony wrzątek i gotujemy kilka minut. Do pozostałej
śmietany dodajemy
miód i podajemy jako sos do pierogów.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu