ßßß
Fot. TimeMachinePoziom trudności: łatweRegion: kuchnia rosyjskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)400 g mąki250 ml mleka1 jajko30 g masła200 g półtłustego twarogu150 ml śmietany 18%1 łyżka cukrupo 3 łyżki sparzonych rodzynek i orzechów włoskich4 łyżki mioduWareniki z twarogiem i bakaliami - sposób przygotowania: Z mąki, mleka, jajka i masła wyrabiamy elastyczne ciasto. Wałkujemy je i wycinamy kółka. Twaróg mielemy, łączymy z 50 ml śmietany, cukrem i bakaliami. Porcje masy układamy na kółkach z ciasta i sklejamy brzegi, formując pierożki. Wrzucamy je na lekko osolony wrzątek i gotujemy kilka minut. Do pozostałej śmietany dodajemy miód i podajemy jako sos do pierogów.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu