ßßß Cookit - przepis na Tartaletki z kurczaka z parmezanem

Tartaletki z kurczaka z parmezanem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Maria Szkop
Fot. Łukasz Zandecki
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Ciasto:
200 g mąki
100 g masła
3 łyżki zimnej wody
szczypta soli
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Nadzienie:
2-3 łyżki ostrej musztardy
100 g mięsa z upieczonego kurczaka
1 jajko
200 ml 36% śmietanki
sól
pieprz
garść startego parmezanu
Tartaletki z kurczaka z parmezanem - sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 40 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Wylepiamy ciastem 6 foremek na tartaletki. Smarujemy je musztardą i układamy na nim kawałki mięsa. Śmietankę mieszamy z jajkiem, solą i pieprzem. Rozlewamy do foremek, posypujemy parmezanem i pieczemy 30 minut. Podajemy z zieloną sałatą.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940344/tartaletki z kurczaka z parmezanem/p