Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Maria SzkopFot. Łukasz ZandeckiPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Ciasto:200 g mąki100 g masła3 łyżki zimnej wodyszczypta soli2 łyżki posiekanej natki pietruszkiNadzienie:2-3 łyżki ostrej musztardy100 g mięsa z upieczonego kurczaka1 jajko200 ml 36% śmietankisólpieprzgarść startego parmezanuTartaletki z kurczaka z parmezanem - sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 40 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Wylepiamy ciastem 6 foremek na tartaletki. Smarujemy je musztardą i układamy na nim kawałki mięsa. Śmietankę mieszamy z jajkiem, solą i pieprzem. Rozlewamy do foremek, posypujemy parmezanem i pieczemy 30 minut. Podajemy z zieloną sałatą.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu