Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik KuchniaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 2 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)20-30 g świeżego
imbiru6 łyżek
sosu sojowego6 łyżek
wody100 ml
białego wina2 łyżeczki
mąki ziemniaczanej500 g filetów wieprzowych150 g
marchewki100 g
groszku cukrowego3 łyżki
oliwypół pęczka
kolendrysólpieprzWieprzowina w
imbirze - sposób przygotowania:
Imbir obieramy, kroimy w cienkie plastry, a następnie w kosteczkę. Mieszamy z
sosem sojowym,
wodą,
białym winem i
mąką ziemniaczaną. Filety kroimy w cienkie plastry i wkładamy do imbirowej marynaty.
Marchewki obieramy, kroimy w cienkie paski, tak samo
groszek cukrowy.
Mięso wyjmujemy z marynaty, lekko osączamy. Smażymy na
oliwie po minucie z każdej strony. Dodajemy warzywa i (mieszając) smażymy przez 3 minuty. Z powrotem wkładamy
mięso i wlewamy marynatę, zagotowujemy. Dodajemy posiekaną
kolendrę. Doprawiamy
solą i
pieprzem. Podajemy z ciabattą.Pieczona
wieprzowinaPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu