ßßß
Średnia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)20-30 g świeżego imbiru6 łyżek sosu sojowego6 łyżek wody100 ml białego wina2 łyżeczki mąki ziemniaczanej500 g filetów wieprzowych150 g marchewki100 g groszku cukrowego3 łyżki oliwypół pęczka kolendrysólpieprzWieprzowina w imbirze - sposób przygotowania: Imbir obieramy, kroimy w cienkie plastry, a następnie w kosteczkę. Mieszamy z sosem sojowym, wodą, białym winem i mąką ziemniaczaną. Filety kroimy w cienkie plastry i wkładamy do imbirowej marynaty. Marchewki obieramy, kroimy w cienkie paski, tak samo groszek cukrowy. Mięso wyjmujemy z marynaty, lekko osączamy. Smażymy na oliwie po minucie z każdej strony. Dodajemy warzywa i (mieszając) smażymy przez 3 minuty. Z powrotem wkładamy mięso i wlewamy marynatę, zagotowujemy. Dodajemy posiekaną kolendrę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ciabattą.Pieczona wieprzowinaPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu