ßßß Cookit - przepis na Wieprzowina w imbirze

Wieprzowina w imbirze

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
20-30 g świeżego imbiru
6 łyżek sosu sojowego
6 łyżek wody
100 ml białego wina
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
500 g filetów wieprzowych
150 g marchewki
100 g groszku cukrowego
3 łyżki oliwy
pół pęczka kolendry
sól
pieprz
Wieprzowina w imbirze - sposób przygotowania: Imbir obieramy, kroimy w cienkie plastry, a następnie w kosteczkę. Mieszamy z sosem sojowym, wodą, białym winem i mąką ziemniaczaną. Filety kroimy w cienkie plastry i wkładamy do imbirowej marynaty. Marchewki obieramy, kroimy w cienkie paski, tak samo groszek cukrowy. Mięso wyjmujemy z marynaty, lekko osączamy. Smażymy na oliwie po minucie z każdej strony. Dodajemy warzywa i (mieszając) smażymy przez 3 minuty. Z powrotem wkładamy mięso i wlewamy marynatę, zagotowujemy. Dodajemy posiekaną kolendrę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ciabattą.
Pieczona wieprzowina
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-13877321/wieprzowina w imbirze/p