Wykonanie
            Mops w kuchni skończył dzisiaj 5 lat. Tyle minęło dokładnie od pierwszego wpisu na blogu. Strasznie trudno jest mi uwierzyć, że prowadzę ten blog już tak długo. Dlaczego? Bo pomimo, że jestem pracowita i sumienna, gorzej u mnie z wytrwałością. Zazwyczaj za dużo rzeczy planuję, rozpoczynam, a później nie mam do nich już 
serca czy brakuje mi najzwyczajniej w świecie czasu.Ten blog 
daje mi wiele satysfakcji. Choćby nie wiem co działo się w moim życiu, zawsze znajdę czas na gotowanie. Jest ono nieodłącznym elementem mojej codzienności. Dzięki niemu nie raz poprawiam humor nie tylko sobie, ale także osobom wokół.Początkowo myślałam, że to będzie moja osobisty notatnik z przepisami, ale z roku na roku coraz bardziej przekonuję się, że to co tu wypisuję, jest też dla innych. Dlatego upiększam blog, pracuję nad rzetelnością przepisów i poprawą jakości zdjęć. Dziękuję Wam 
drodzy czytelnicy za nieustające zainteresowanie blogiem, za korzystanie z moich przepisów i dzielenie się ze mną swoimi uwagami na ich temat. Cieszy mnie także liczny udział innych blogerów kulinarnych w prowadzonych przeze mnie cyklicznych akcjach: Warzywa psiankowate, Kuchnia skandynawska, Skandynawskie lato oraz 
Pieczarkowy Tydzień, na który już niedługo znów Was zaproszę.Mam nadzieję, że zaglądacie na Fan 
page Mopsa w kuchni na Facebooku-u. Znajdziecie tam zapowiedzi kolejnych przepisów i wiele ciekawostekDzięki blogowi poznałam wiele świetnych osób: Qualiettę ze Skarbnicy Smaków, Makagigi z całą rodzinką (także mopsową) oraz Domi w kuchni . To zdecydowanie najlepszy aspekt mojego blogowania!Top 10 najczęściej przeglądanych przepisów nieco mnie dziwi, ale może to jest wyznacznik tego, co powinnam przede wszystkim przedstawiać na blogu – przepisy codziennie, niewyszukane, z łatwo dostępnych składników. Po kliknięciu na dane zdjęcie, zobaczycie przepis.1. Kotlety z 
kalafiora i 
brokuła – tutaj wciąż nie 
mogę zrozumieć dlaczego ten przepis bije rekordy popularności w miesiącach zimowych, kiedy nie mamy sezonu na 
kalafiora i 
brokuła 😉

2. 
Sałatka z 
cukinią na zimę

3. Najprostsza w świecie surówka z 
młodej kapustki
4. Zapiekanka makaronowa ze 
szpinakiem i 
mozzarellą
5. 
Sałatka z 
kurczakiem wędzonym i 
serem żółtym
6. Sernik na zimno z 
truskawkami
7. Surówka z 
selera naciowego i 
jabłka
8. 
Sałatka z 
papryki i 
cebuli na zimę

9. 
Chleb pszenny razowy na zakwasie z automatu

10. Kruche ciasto z 
truskawkami
Większość przepisów z tego zestawienia pochodzi z lat 2011-2012, gdy mniej eksperymentowałam z kuchnią innych 
krajów i tworzyłam więcej autorskich przepisów. Zamierzam znów bardziej podążać w tym kierunku.Bardzo Was proszę o komentarze pod tym postem, wszelkie uwagi na temat mojego bloga, szczególnie te krytyczne, co powinnam zmienić, co Wam się nie podoba itd. Chciałabym też bardziej trafiać w Wasze gusty, więc piszczcie, jakie przepisy chętnie zobaczylibyście na blogu.