Wykonanie
Mops w kuchni skończył dzisiaj 5 lat. Tyle minęło dokładnie od pierwszego wpisu na blogu. Strasznie trudno jest mi uwierzyć, że prowadzę ten blog już tak długo. Dlaczego? Bo pomimo, że jestem pracowita i sumienna, gorzej u mnie z wytrwałością. Zazwyczaj za dużo rzeczy planuję, rozpoczynam, a później nie mam do nich już
serca czy brakuje mi najzwyczajniej w świecie czasu.Ten blog
daje mi wiele satysfakcji. Choćby nie wiem co działo się w moim życiu, zawsze znajdę czas na gotowanie. Jest ono nieodłącznym elementem mojej codzienności. Dzięki niemu nie raz poprawiam humor nie tylko sobie, ale także osobom wokół.Początkowo myślałam, że to będzie moja osobisty notatnik z przepisami, ale z roku na roku coraz bardziej przekonuję się, że to co tu wypisuję, jest też dla innych. Dlatego upiększam blog, pracuję nad rzetelnością przepisów i poprawą jakości zdjęć. Dziękuję Wam
drodzy czytelnicy za nieustające zainteresowanie blogiem, za korzystanie z moich przepisów i dzielenie się ze mną swoimi uwagami na ich temat. Cieszy mnie także liczny udział innych blogerów kulinarnych w prowadzonych przeze mnie cyklicznych akcjach: Warzywa psiankowate, Kuchnia skandynawska, Skandynawskie lato oraz
Pieczarkowy Tydzień, na który już niedługo znów Was zaproszę.Mam nadzieję, że zaglądacie na Fan
page Mopsa w kuchni na Facebooku-u. Znajdziecie tam zapowiedzi kolejnych przepisów i wiele ciekawostekDzięki blogowi poznałam wiele świetnych osób: Qualiettę ze Skarbnicy Smaków, Makagigi z całą rodzinką (także mopsową) oraz Domi w kuchni . To zdecydowanie najlepszy aspekt mojego blogowania!Top 10 najczęściej przeglądanych przepisów nieco mnie dziwi, ale może to jest wyznacznik tego, co powinnam przede wszystkim przedstawiać na blogu – przepisy codziennie, niewyszukane, z łatwo dostępnych składników. Po kliknięciu na dane zdjęcie, zobaczycie przepis.1. Kotlety z
kalafiora i
brokuła – tutaj wciąż nie
mogę zrozumieć dlaczego ten przepis bije rekordy popularności w miesiącach zimowych, kiedy nie mamy sezonu na
kalafiora i
brokuła 😉
2.
Sałatka z
cukinią na zimę
3. Najprostsza w świecie surówka z
młodej kapustki4. Zapiekanka makaronowa ze
szpinakiem i
mozzarellą5.
Sałatka z
kurczakiem wędzonym i
serem żółtym6. Sernik na zimno z
truskawkami7. Surówka z
selera naciowego i
jabłka8.
Sałatka z
papryki i
cebuli na zimę
9.
Chleb pszenny razowy na zakwasie z automatu
10. Kruche ciasto z
truskawkamiWiększość przepisów z tego zestawienia pochodzi z lat 2011-2012, gdy mniej eksperymentowałam z kuchnią innych
krajów i tworzyłam więcej autorskich przepisów. Zamierzam znów bardziej podążać w tym kierunku.Bardzo Was proszę o komentarze pod tym postem, wszelkie uwagi na temat mojego bloga, szczególnie te krytyczne, co powinnam zmienić, co Wam się nie podoba itd. Chciałabym też bardziej trafiać w Wasze gusty, więc piszczcie, jakie przepisy chętnie zobaczylibyście na blogu.