Wykonanie
Seler naciowy - przez jednych uwielbiany, przez innych znienawidzony...Dzisiejsze zdjęcia dają wiele do życzenia, ale robiłam je w pracy :) Przed chwilą. Komórką. Taki lunch-box :)O, i właśnie sobie przypomniałam, że nie dodałam jednego składnika ponieważ o nim zapomniałam! Tak to jest, jak człowiek rano zabiera się za kucharzenie bez wypicia
kawy ;) Zapomniałam o
słoneczniku! Nie dodałam też
kukurydzy z puszki, ale tylko dlatego, że nie miałam.
Składniki, które powinny znaleźć się w
sałatce:)1 łodyga
selera naciowegook. 10 cm
pora, ew. 1 mała
cebulka1
jabłko20 gramów
sera żółtego2 łyżki
jogurtu naturalnego1 łyżka
ziaren słonecznika1/2 puszki
kukurydzyŁodygę selera umyć i pokroić w plasterki. Nie kroić części łykowatej, bo jest niesmaczna - to jest ta część grubsza łodygi
Por umyć i pokroić w cienkie plasterki
Jabłko umyć i pokroić w kosteczkę wraz ze skórką
Ser żółty również pokroić w kosteczkęDodać
ziarna słonecznika i pół puszki
kukurydzyDołożyć dwie łyżki
jogurtu naturalnego i wszystkie składniki dokładnie wymieszać
Na zdrowie!W myśl akcji: