Wykonanie
            To 
sałatka bez której nie wyobrażam sobie spotkań z przyjaciółmi i rodziną w KokoszkoLandzie. Jest częstym gościem na naszym 
stole.Dla lepszego efektu estetycznego najlepiej podawać 
sałatkę w przezroczystym naczyniu. Dzięki warstwowemu położeniu 
sałatka zyskuję ciekawy wygląd (a je się przecież też oczami).
Sałatka na zdjęciach jest zrobiona z podwójnej ilości składników.Składniki1 słoik marynowanego 
selera1 puszka 
kukurydzy1 
por1 puszka 
ananasa w kawałkach30 g 
szynki konserwowej3 duże 
jabłka4 gotowane 
jajkamały słoiczek 
majonezuzielona 
cebula30 g 
żółtego seraDo szerokiego naczynia wykładać po kolei składniki, tak żeby każda warstwa przykryła poprzednią. Dno wyścielić 
selerem potem wsypać 
kukurydzę i dalej: pokrojonego w drobne paski 
surowego pora i 
ananasa z puszki, pokrojoną na małą kostkę 
szynkę, 
jabłka oraz 
jajka. Na całej powierzchni sałatki rozprowadzić grubą warstwę 
majonezu.Zieloną 
cebulę pokroić na drobne kawałki i równo rozsypać na 
majonez.
Żółty ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki i wyłożyć na wierzch sałatki.



Przed podaniem najlepiej odstawić 
sałatkę na kilka godzin do lodówki, dzięki temu jej smak będzie bardziej wyrazisty.

Sałatkę nakładamy za pomocą dwóch dużych łyżek, którymi sięgamy aż do samego dna naczynia, tak żeby na talerzu znalazły się wszystkie warstwy.

SMACZNEGO!