ßßß
Dyniowo-czekoladowe ciastko z kubka(1 ciastko)Składniki:2 łyżki mąki1/4 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka kakao1 łyżka cukru1 łyżka brązowego cukru1/2 łyżeczki przyprawy do piernika1 łyżka oleju rzepakowego1 łyżka mleka1/8 łyżeczki ekstraktu z wanilii (opcjonalnie)2 łyżki puree z dynibita śmietana do podania (opcjonalnie)Przygotowanie:W kubku wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier, cukier brązowy i przyprawę do piernika. Wymieszaj i odstaw.W małej miseczce, najlepiej trzepaczką wymieszaj dokładnie olej, mleko, ekstrakt z wanilii i puree z dyni.Dodaj mieszankę dyniową do suchych składników w kubku i dokładnie wymieszaj do otrzymania jednolitej masy.Podgrzewaj w mikrofalówce na najwyższej mocy przez 1 minutę i 15 sekund.Zajadaj natychmiast, najlepiej z bitą śmietaną:)Smacznego!
English versionPumpkin chocolate mug cake(1 mug cake)Ingredients:2 tablespoons all-purpose flour1/4 teaspoon baking powder1 tablespoon cocoa powder1 tablespoon sugar1 tablespoon brown sugar1/2 teaspoon gingerbread mix spice1 tablespoon canola oil1 tablespoon milk1/8 teaspoon pure vanilla extract (optional)2 tablespoons pumpkin pureewhipped cream, for garnish (optional)Preparation:In a mug, combine flour, baking powder, cocoa powder, sugar, light brown sugar and gingerbread spice. Mix until well combined and set aside.In a small bowl, combine oil, milk, vanilla, pumpkin pure and mix until thoroughly combined.Add pumpkin mixture to flour mixture and mix until thoroughly incorporated.Microwave for 1 minute and 15 seconds.Garnish with whipped cream and eat!Enjoy!
Share the post "Dyniowo-czekoladowe ciastko z kubka / Pumpkin chocolate mug cake"


