Wykonanie
Szaleństwo przed świąteczne trwa. Tłumy ludzi w sklepach, ta bieganina z listami zakupów, a do tego gorączkowy szał w kuchni i tak napięta atmosfera przed świętami wygląda co roku.U mnie jest spokojnie. To co mogłam zrobiłam w tygodniu. Nie muszę kleić pierogów i uszek w Wigilię. Zakupy także mam z głowy. W tym wszystkim znalazłam czas by zobaczyć dwa Jarmarki Bożonarodzeniowe. Ale o tym więcej w świąteczne dni. Wieczorami mam czas by te posty dla Was napisać. Będzie też trochę zdjęć. Sprzątanie i pranie zrobione. Jedynie małe prezenty muszę dokupić. Także przedświąteczny czas mam spokojny, odpoczywam i jeszcze się kuruję, bo przeziębienie mnie trzyma. I właśnie w takich chwilach polecam
kakao. Można na chwilę usiąść, zrelaksować się, znaleźć te 15 minut tylko dla siebie. Proponuję
kakao z piankami marshmallows. Co prawda ze sklepu, ale wrzucam je na kulinarną listę do zrobienia na 2014 rok.


Składniki :* 3 łyżki dobrego
kakao - u mnie Wedel* 2
kubki mleka* 4 łyżeczki
brązowego cukru* pianki marshmalows


Przygotowanie :Zagotować
mleko razem z
cukrem i
kakao. Ciepłe rozlać do szklanek. Wrzucić pianki.Pod wpływem ciepła pianki się rozpuszczają i dają lekko słodki smak, więc można zmniejszyć ilość
cukru w
kakao.