Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor MISISIPICzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia węgierskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)Zupa węgierska - składniki:
wołowina z kością1 kg
ziemniaki4-5 puszek
groszkupuszka
fasolki szparagowejpuszka
papryki kons.duża puszka koncentratu pom.
bulion2 kost.
maggipapryka w proszku ostra
pieprz w ziarnach
cukiermąkaZupa węgierska - sposób przygotowania: Do 1l zimnej
wody włożyc
liść laurowy kilka), ziele ang.(kilka),
mięso, zszumowac po zagotowaniu. gdy
mieso bedzie miekkie wyjąć i pokroić- wrzucic razem z
ziemniakami pokrojonymi w kostke. Gdy
ziemniaki są prawie miękkie dodajemy zawartoś puszek wraz z zalewą. Po zagotowaniu dodajemy
bulion do smaku,
cukier i
magi. Wszystko zaciągamy
wodą z
mąką.Dodajemy
pieprz w ziarnach i
papryke w proszku do smaku(polecam ostrą).Posypujemy
pietruszką i gotowe.Najlepsza jest następnego dnia.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu