ßßß Cookit - przepis na Zupa węgierska

Zupa węgierska

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor MISISIPI
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia węgierska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (5 głosów)
Zupa węgierska - składniki:
wołowina z kością
1 kg ziemniaki
4-5 puszek groszku
puszka fasolki szparagowej
puszka papryki kons.
duża puszka koncentratu pom.
bulion
2 kost. maggi
papryka w proszku ostra
pieprz w ziarnach
cukier
mąka
Zupa węgierska - sposób przygotowania: Do 1l zimnej wody włożyc liść laurowy kilka), ziele ang.(kilka), mięso, zszumowac po zagotowaniu. gdy mieso bedzie miekkie wyjąć i pokroić- wrzucic razem z ziemniakami pokrojonymi w kostke. Gdy ziemniaki są prawie miękkie dodajemy zawartoś puszek wraz z zalewą. Po zagotowaniu dodajemy bulion do smaku, cukier i magi. Wszystko zaciągamy wodą z mąką.Dodajemy pieprz w ziarnach i papryke w proszku do smaku(polecam ostrą).Posypujemy pietruszką i gotowe.Najlepsza jest następnego dnia.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-8345124/zupa wegierska/p