Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Zofia Vogt

Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Wołowina inaczej - składniki:50 dag
wołowiny chudej (
polędwica lub ligawa)2
cebule2 pęczki
rzodkiewek3 szklanki
bulionu2 łyżki
przecieru pomidorowegooliwamąkasólpieprzszczypta
cukruWołowina inaczej - sposób przygotowania:
Mięso oczyścić, pokroić w kostkę, lekko rozbić, posypać
pieprzem,
solą, następnie oprószyć
mąką i smażyć na
oliwie. Dodać pokrojoną
cebulę w plasterki chwile podsmażyć. Przełożyć do garnka, podlać
bulionem i dusić aż
mięso będzie miękkie, około 40 minut. Dać następnie oczyszczone i pokrojone
rzodkiewki, dusić 15 minut, dodać
przecier pomidorowy, doprawić
solą,
pieprzem i
cukrem. Podawać wg uznania.Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu