ßßß Cookit - przepis na Wołowina inaczej

Wołowina inaczej

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Zofia Vogt
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Wołowina inaczej - składniki:
50 dag wołowiny chudej (polędwica lub ligawa)
2 cebule
2 pęczki rzodkiewek
3 szklanki bulionu
2 łyżki przecieru pomidorowego
oliwa
mąka
sól
pieprz
szczypta cukru
Wołowina inaczej - sposób przygotowania: Mięso oczyścić, pokroić w kostkę, lekko rozbić, posypać pieprzem, solą, następnie oprószyć mąką i smażyć na oliwie. Dodać pokrojoną cebulę w plasterki chwile podsmażyć. Przełożyć do garnka, podlać bulionem i dusić aż mięso będzie miękkie, około 40 minut. Dać następnie oczyszczone i pokrojone rzodkiewki, dusić 15 minut, dodać przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać wg uznania.
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/165770380/wolowina inaczej/p