ßßß
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Wołowina inaczej - składniki:50 dag wołowiny chudej (polędwica lub ligawa)2 cebule2 pęczki rzodkiewek3 szklanki bulionu2 łyżki przecieru pomidorowegooliwamąkasólpieprzszczypta cukruWołowina inaczej - sposób przygotowania: Mięso oczyścić, pokroić w kostkę, lekko rozbić, posypać pieprzem, solą, następnie oprószyć mąką i smażyć na oliwie. Dodać pokrojoną cebulę w plasterki chwile podsmażyć. Przełożyć do garnka, podlać bulionem i dusić aż mięso będzie miękkie, około 40 minut. Dać następnie oczyszczone i pokrojone rzodkiewki, dusić 15 minut, dodać przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać wg uznania.Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu