ßßß Cookit - przepis na Papryki po węgiersku

Papryki po węgiersku

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Palce Lizać
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1/2 szklanki ryżu
2 cebule
200 g mielonego mięsa
jajko
sól
pieprz
2 łyżki oleju
łyżeczka słodkiej mielonej papryki
250 ml przecieru pomidorowego
cukier
6 strąków podłużnej papryki
Papryki po węgiersku - sposób przygotowania: Ryż gotujemy na półtwardo. Jedną cebulę ścieramy na tarce do ziemniaków i dodajemy do mięsa razem z jajkiem, solą i pieprzem. Mieszamy z podgotowanym ryżem. Z papryk odcinamy spody, usuwamy gniazda nasienne, napełniamy farszem. W garnku o szerokim dnie rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim pokrojoną cebulę, posypujemy mieloną papryką, smażymy minutę. Dodajemy przecier, pół szklanki wody, doprawiamy. Gdy sos się zagotuje, wkładamy papryki i dusimy na małym ogniu 30 minut.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/166793641/papryki po wegiersku/p