Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Palce LizaćCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1/2 szklanki
ryżu2
cebule200 g
mielonego mięsajajkosólpieprz2 łyżki
olejułyżeczka słodkiej mielonej
papryki250 ml
przecieru pomidorowegocukier6 strąków podłużnej
paprykiPapryki po węgiersku - sposób przygotowania:
Ryż gotujemy na półtwardo. Jedną
cebulę ścieramy na tarce do
ziemniaków i dodajemy do
mięsa razem z
jajkiem,
solą i
pieprzem. Mieszamy z podgotowanym
ryżem. Z
papryk odcinamy
spody, usuwamy gniazda nasienne, napełniamy farszem. W garnku o szerokim dnie rozgrzewamy
olej, podsmażamy na nim pokrojoną
cebulę, posypujemy mieloną
papryką, smażymy minutę. Dodajemy przecier, pół szklanki
wody, doprawiamy. Gdy sos się zagotuje, wkładamy
papryki i dusimy na małym ogniu 30 minut.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu