Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia tajskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (10 głosów)1
banan pokrojony w plasterki1 puszka (45 dag) dowolnych
owoców w
syropie1/4 szklanki
wody2 łyżki
miodukilka kropli
olejku waniliowego1/2 łyżeczki mielonego
cynamonu1/2 łyżeczki mielonej
gałki muszkatołowej1 i 1/2 szklanki ugotowanego
brązowego ryżu1 szklanka
mleka (3.2-proc.)
Pudding bananowy z
brązowym ryżem - sposób przygotowania: W rondelku wymieszaj plasterki
banana i osączone
owoce,
wodę,
miód,
olejek waniliowy,
cynamon i
gałkę muszkatołową. Zagotuj, zmniejsz ogień, podgrzewaj około 10 minut. Dodaj
ryż oraz
mleko, ostrożnie wymieszaj. Zagotuj i pozostaw na ogniu kolejne 10 minut. Podawaj na gorąco.ée. Dodaj
musztardę,
śmietankę i wymieszaj na gładką masę. Ewentualnie dopraw do smaku
solą i
pieprzem. Autor: Zuzanna Wiciejowska Taki
pudding to bardzo prosty, ale też sycący deser. Będzie doskonały również z dodatkiem kwaśnych
jabłek.
Pudding bananowy z
brązowym ryżem 1
banan pokrojony w
Ryż na 8 sposobów
,
solą i
pieprzem, wymieszaj. Autor
Maria Szkop Zamiast
bananów, w podobny sposób możesz przygotować także
pudding z dodatkiem
jabłka lub
gruszki.
Pudding bananowy z
brązowym ryżem 1
banan pokrojony w plasterki 1 puszka (45 dag) dowolnych
owoców w
syropie 1/4 szklanki
wody 2 łyżki
miodu kilka kropliPo prostu
ryż - pomysły na obiad i deser
Ryżowy deser to pomysł na słodką przekąskę dla maluchów, ale powinien też przypaść do gustu dorosłym łasuchom.
Pudding bananowy z
brązowym ryżem 1
banan pokrojony w plasterki 1 puszka (45 dag) dowolnych
owoców w
syropie 1/4 szklanki
wody 2 łyżki
miodu kilka kropli
olejku waniliowego 1/2 łyżeczki