ßßß
Kolejna wspaniała opcja, żeby wykorzystać syrop dyniowy, albo puree, które zalega w lodówce. Koktajl jest przepyszny, korzenny, kremowy i słodki, idealny na szybkie, jesienne śniadanie.* kalorie i makroskładniki dla 1 porcji.Składniki na 1 porcję.► puree z pieczonej dyni [1/2 szklanki]► banan [130 g / 1 sztuka]► mleko (u mnie sojowe) [125 ml / 1/2 szklanki] + woda [1/2 szklanki]► miód [łyżeczka]► cynamon [1/3 łyżeczki]► gałka muszkatołowa [1/4 łyżeczki]► sproszkowane goździki [1/4 łyżeczki]Alternatywna wersja z syropem dyniowym .► puree z pieczonej dyni [1/2 szklanki]► banan [130 g / 1 sztuka]► mleko (u mnie sojowe) [125 ml / 1/2 szklanki] + woda [1/2 szklanki]► syrop dyniowy [2-3 łyżki]Przygotować puree z dyni (upiec pokrojoną na kawałki i piec aż do miękkości, po czym wystudzić i zblendować).Połączyć wszystkie składniki z blenderze kielichowym i blendować przez 2-3 minuty.Aby uzyskać bardziej gęstą i treściwą konsystencję można użyć mrożonego banana.