Wykonanie
Kaszę tą już pewnie większość próbowała, a ja ostatnio jakoś o niej zapomniałam. Postanowiłam zapiec bulgur wraz z kremową
ricottą . Dodałam jej
cynamonowego zapachu i smaku,
słodycz banana oraz
syropu klonowego, a tym samym namiastkę lata, którą stanowią
truskawki . Bez
orzechów u mnie nie ma śniadania, także w środku można znaleźć
orzechy włoskie . Bardzo zasmakowała mi jej wersja zapiekana, a właściwie, nieskromnie mówiąc, to było świetnie!
pieczona cynamonowa
kasza bulgur z
ricottą,
bananem,
truskawkami oraz
orzechami włoskimibaked cinnamon bulgur with
ricotta,
banana, strawberries and walnuts
Składniki:- ok. 4-5 łyżek
kaszy bulgur- 1/2 szklanki
wody- 1/2 szklanki
mleka-
cynamon- 1/2
banana-
truskawki (u mnie rozmrożone)- łyżka
syropu klonowego/
miodu itp.- ok. 60g
ricotty-
orzechy włoskieKaszę ugotować na wodzie i
mleku z
cynamonem. Ja zrobiłam to wieczorem. Następnie wymieszać z
ricottą,
truskawkami, połową rozgniecionego
banana,
syropem oraz
orzechami. Całość przełożyć do kokilki. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 30min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Nigdy nie umiem się zdecydować, które zdjęcia dodać! :DMamy piątek, także weekendu początek! Najpierw szkoła,
potem już odpoczynek. Przeczuwam, że dziś będzie dobry dzień :)