Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia tajskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (27 głosów)10 pałek
kurczaka3-4 ząbki
czosnku1-2 łyżeczki
kurkumy3 łyżki ziarenek
kolendrypo 1 łyżeczce
soliziarenek
pieprzu i
cukru2 łyżki sosu
chili lub pikantnego
ketchupuew. trochę
sosu sojowego lub
rybnegoolej do głębokiego smażenia
Kurczak na ostro po tajsku - sposób przygotowania: Ugotuj
udka kurczaka, ostudź. Utrzyj pozostałe składniki (oprócz
oleju) na gładką pastę (ziarenka
pieprzu i
kolendry rozgnieć najpierw w moździerzu), posmaruj
kurczaka i włóż na godzinę do lodówki. Usmaż w głębokim
oleju, osącz z nadmiaru tłuszczu. Możesz podawać na zimno.przepis na
kurczaka na ostro po tajsku Kruche, złociste pierożki ze słodkim nadzieniem z
mleka skondensowanego i
wiórków kokosowych. Ulepione paczuszki z ciasta możesz upiec w piekarniku lub usmażyć na głębokim tłuszczu, tak, jak pączki. Pastelles - kruche pierożki z nadzieniem
kokosowym Składniki
. Autor: Agnieszka Kręglicka Aby
mięso było bardziej delikatne, możesz na kilka godzin wcześniej (lub na całą noc) namoczyć je w
mleku, a następnie w nim ugotować. Danie podawaj z aromatycznym
ryżem jaśminowym, a także sosami (np. słodkim sosem
chili).
Kurczak na ostro po tajsku 10 pałek
kurczaka 3-4Gotuj światowo i oszczędzaj. Pomysły z różnych stron
. Wszystkie kawałki wkładamy do żaroodpornego wysokiego naczynia, zalewamy zupą i posypujemy
serem. Wstawiamy naczynie do gorącego piekarnika i zapiekamy przez 10 minut. Autor: Paweł Kałuski Któż nie lubi pikantnego
kurczaka z chrupiącą skórką?! Pyszny!
Kurczak na ostro po tajsku 10 pałek
kurczaka 3-4 ząbki