ßßß Cookit - przepis na Kurczak na ostro po tajsku

Kurczak na ostro po tajsku

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia tajska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (27 głosów)
10 pałek kurczaka
3-4 ząbki czosnku
1-2 łyżeczki kurkumy
3 łyżki ziarenek kolendry
po 1 łyżeczce soli
ziarenek pieprzu i cukru
2 łyżki sosu chili lub pikantnego ketchupu
ew. trochę sosu sojowego lub rybnego
olej do głębokiego smażenia
Kurczak na ostro po tajsku - sposób przygotowania: Ugotuj udka kurczaka, ostudź. Utrzyj pozostałe składniki (oprócz oleju) na gładką pastę (ziarenka pieprzu i kolendry rozgnieć najpierw w moździerzu), posmaruj kurczaka i włóż na godzinę do lodówki. Usmaż w głębokim oleju, osącz z nadmiaru tłuszczu. Możesz podawać na zimno.
przepis na kurczaka na ostro po tajsku Kruche, złociste pierożki ze słodkim nadzieniem z mleka skondensowanego i wiórków kokosowych. Ulepione paczuszki z ciasta możesz upiec w piekarniku lub usmażyć na głębokim tłuszczu, tak, jak pączki. Pastelles - kruche pierożki z nadzieniem kokosowym Składniki
. Autor: Agnieszka Kręglicka Aby mięso było bardziej delikatne, możesz na kilka godzin wcześniej (lub na całą noc) namoczyć je w mleku, a następnie w nim ugotować. Danie podawaj z aromatycznym ryżem jaśminowym, a także sosami (np. słodkim sosem chili). Kurczak na ostro po tajsku 10 pałek kurczaka 3-4
Gotuj światowo i oszczędzaj. Pomysły z różnych stron
. Wszystkie kawałki wkładamy do żaroodpornego wysokiego naczynia, zalewamy zupą i posypujemy serem. Wstawiamy naczynie do gorącego piekarnika i zapiekamy przez 10 minut. Autor: Paweł Kałuski Któż nie lubi pikantnego kurczaka z chrupiącą skórką?! Pyszny! Kurczak na ostro po tajsku 10 pałek kurczaka 3-4 ząbki
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/40160031/kurczak na ostro po tajsku/p