ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia tajskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (27 głosów)10 pałek kurczaka3-4 ząbki czosnku1-2 łyżeczki kurkumy3 łyżki ziarenek kolendrypo 1 łyżeczce soliziarenek pieprzu i cukru2 łyżki sosu chili lub pikantnego ketchupuew. trochę sosu sojowego lub rybnegoolej do głębokiego smażeniaKurczak na ostro po tajsku - sposób przygotowania: Ugotuj udka kurczaka, ostudź. Utrzyj pozostałe składniki (oprócz oleju) na gładką pastę (ziarenka pieprzu i kolendry rozgnieć najpierw w moździerzu), posmaruj kurczaka i włóż na godzinę do lodówki. Usmaż w głębokim oleju, osącz z nadmiaru tłuszczu. Możesz podawać na zimno.przepis na kurczaka na ostro po tajsku Kruche, złociste pierożki ze słodkim nadzieniem z mleka skondensowanego i wiórków kokosowych. Ulepione paczuszki z ciasta możesz upiec w piekarniku lub usmażyć na głębokim tłuszczu, tak, jak pączki. Pastelles - kruche pierożki z nadzieniem kokosowym Składniki
. Autor: Agnieszka Kręglicka Aby mięso było bardziej delikatne, możesz na kilka godzin wcześniej (lub na całą noc) namoczyć je w mleku, a następnie w nim ugotować. Danie podawaj z aromatycznym ryżem jaśminowym, a także sosami (np. słodkim sosem chili). Kurczak na ostro po tajsku 10 pałek kurczaka 3-4Gotuj światowo i oszczędzaj. Pomysły z różnych stron
. Wszystkie kawałki wkładamy do żaroodpornego wysokiego naczynia, zalewamy zupą i posypujemy serem. Wstawiamy naczynie do gorącego piekarnika i zapiekamy przez 10 minut. Autor: Paweł Kałuski Któż nie lubi pikantnego kurczaka z chrupiącą skórką?! Pyszny! Kurczak na ostro po tajsku 10 pałek kurczaka 3-4 ząbki