Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Basia WolodyjowskaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)2 oczyszczone
ryby (Goldbrassen)
sok z cytrynypęczek
pietruszki4 ząbki
czosnku3
pomarańcze1 czerwona
ostra papryczka150 g liści
sałaty Mangold
oliwa z oliwek1/8 l
wina bialego wytrawnego100 ml
bulionu rybnegokilka łyżek
Grand Marnieroliwki czarneszczypta
cukrusólpieprzRyba w pomarańczach - sposób przygotowania:
Rybe oczyscić, osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić wewnątrz i z zewnątrz
sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć.
Pietruszkę włożyć do
ryby.
Czosnek pokroić na cienkie plasterki, połowę włożyc do
ryby. Z jednej
pomarańczy wycisnąć sok, a skórke pokroić w bardzo cieniutkie paseczki, z pozostałych 2
pomarańczy wykrocić miąższ (bez białej skóry). Paryczkę wypestkowac, drobno pokroić,
salatę rownież pokroić w małe paseczki. Rozgrzać piecyk do 70 stopni. Rozgrzać
oliwę w naczyniu i opiekać
rybę po 5 minut z każdej strony. Dodać
wino,
bulion rybny, sok z
pomarańczy i
likier.
Rybe dusić w sosie kolejne 5 minut, po czym przełożyć ją do ciepłego piekarnika. Sos odcedzić. Na
oliwie przesmażyc
czosnek i
sałatę, dodac papryczkę, dolac sos, włożyc
oliwki i cząstki
pomarańczy, wymieszać, zagrzać. Doprawić
soąa,
pieprzem i
cukrem. Smacznego!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu