Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Miesięcznik KuchniaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Kolorowe kanapki - składniki:2 kromki jasnego pieczywa (mogą być tostybagietka lub bułka paryska)kilka plasterków oscypkagarść liści świeżego szpinaku4 plasterki szynki parmeńskiej1 duży pomidorświeża bazylia lub oreganomasło do smarowania kanapekKolorowe kanapki - sposób przygotowania:W rondlu zagotuj wodę, lekko ją posól. Wrzuć na chwilę listki szpinaku, dokładnie osącz na sitku. Odłóż do ostygnięcia. Kromki pieczywa posmaruj masłem. Ułóż na nich osączone i ostudzone liście szpinaku, a na liściach - plasterki oscypka i pomidora. Plasterki pomidora możesz posypać grubo mielonym pieprzem i lekko posolić do smaku. Wszystko to przykryj plasterkami szynki pamreńskiej i udekoruj listkami bazylii lub oreganoBez drugiego śniadania ani rusz!. Z nich możecie przygotować kolorowe kanapki, które skuszą każde dziecko. Do wędliny, warzyw i jajek możecie dodać odrobinę majonezu np. Majonez Kielecki Omega-3, bogatego w tłuszcze nienasycone. Warto także przygotować twarożek z tartym jabłkiem, bananem, czy mandarynkami. Nabiał, szczególnie ten