ßßß
Cookit - przepis na Kanapka z szynką parmeńską, czarnymi oliwkami, serem brie i bazylią
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kanapka z szynką parmeńską, czarnymi oliwkami, serem brie i bazylią
Składniki
Szynka parmeńska
Oliwki czarne
Ser brie
Bazylia
Bagietka
Masło
Oliwki
Wykonanie
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Brak głosów0
0adminKanapka z
szynką parmeńską
,
czarnymi oliwkami
,
serem brie
i
bazylią
Świeża, chrupiąca
bagietka francuska
, posmarowana
masłem
, z cienko pokrojoną
szynką parmeńską
oraz z plasterkami
miękkiego sera
brie. Z dodatkiem pokrojonych czarnych
oliwek
i listkami świeżej
bazylii
.Składniki1 porcja1/3
bagietki
masło
8 cienkich plasterków
sera brie
4 cienkie plasterki
szynki parmeńskiej
8 czarnych
oliwek
12 listków
bazylii
Przygotowanie
Bagietkę
przekroić na pół. Każdą połówkę posmarować
masłem
, ułożyć po 4 plasterki miękkiego (w temp. pokojowej)
sera brie
, po 2 plasterki
szynki parmeńskiej
, po 4 pokrojone
oliwki
i po 6 listków
bazylii
.Wskazówki
Ser brie
najlepszy jest gdy ma temperaturę pokojową. Dlatego najlepiej wyjąć go z lodówki na pół godziny przed przygotowaniem kanapki.
Miękki ser
bier bardzo dobrze smakuje z
szynką parmeńską
. Nie zapomnij też o oliwkach (koniecznie czarnych) i świeżej
bazylii
, która bardzo ożywia tą kanapkę.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/kanapki/szynka_oliwki_brie/przepis.html
Przepisy powiązane
Bagietka czosnkowa
Bruschetta
Kolorowe kanapki
Tania, wykwintna kolacja dla dwojga
Sałatka z serem typu włoskiego
Składniki powiązane (0)