ßßß Cookit - przepis na Bagietka z pastą pomidorową- bo "kepucz" jest bleee

Bagietka z pastą pomidorową- bo "kepucz" jest bleee

nazwa

Wykonanie

Godzina 6:00....
....już od daaaaawna wszyscy na nogach. Nie ma spania, gdy tylko robi się jasno trzeba wstać, szkoda dnia.
"Mamo jest już dzjeń, wstawaj...!!!"..... patrzę na zegarek jest 5:34...litości dziecko Ty moje najdroższe, najukochańsze, zlituj się nad matką. URLOP MAM....taaaaaa na papierku :)
Co zjesz synku?
"Kaszkę z kakałkiem, z mleczkiem nie gorącą, cieplutką; coś fajnego chcem (to coś, to coś co jest w tajemnej szafce...cukier,słodkości itd), bułkę chcem, jabuuuułko........" wymagania i pragnienia wydają się nie mieć końca.....
I to Cię mam synku :) dobra... Mamusja zrobi Tobie bułeczkę i sobie przy okazji też. O tej godzinie nigdzie się nie ruszam, nie ma mowy by ktoś mnie z domu wyciągnął :) mury opuścimy rowerkiem o 10:00.
Pani Bagietka
To popularna nazwa długiego i cienkiego pieczywa, zwanego też bułką paryską albo francuską. Standardowa bagietka ma 5-6 cm szerokości, 3-4 cm grubości i ok. 1 m długości.
Składniki:
1 bagietka
1 pomidor
2 ząbki czosnku
1 płaska łyżeczka przypraw: oregano, bazylia i rozmaryn
1 łyżeczka masła
Przygotowanie:
Bagietkę przecinamy na 3 części. I każdą nacinamy. Każde nacięcie wypełniamy, smarujemy pastą (oliwa, 1/2 pomidora i przyprawy, mieszamy razem na pastę używając blendera). Bagietka z wierzchu smarujemy lekko masełkiem i siup do piekarnika. 200 stopni, góra i dół 15 minut :)
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2014/08/bagietka-z-pasta-pomidorowa-bo-kepucz.html