Wykonanie
Godzina 6:00........już od daaaaawna wszyscy na nogach. Nie ma spania, gdy tylko robi się jasno trzeba wstać, szkoda dnia."Mamo jest już dzjeń, wstawaj...!!!"..... patrzę na zegarek jest 5:34...litości dziecko Ty moje najdroższe, najukochańsze, zlituj się nad
matką. URLOP MAM....taaaaaa na papierku :)Co zjesz synku?"
Kaszkę z kakałkiem, z mleczkiem nie gorącą, cieplutką; coś fajnego chcem (to coś, to coś co jest w tajemnej szafce...
cukier,słodkości itd),
bułkę chcem, jabuuuułko........" wymagania i pragnienia wydają się nie
mieć końca.....I to Cię mam synku :) dobra... Mamusja
zrobi Tobie bułeczkę i sobie przy okazji też. O tej godzinie nigdzie się nie ruszam, nie ma
mowy by ktoś mnie z domu wyciągnął :)
mury opuścimy rowerkiem o 10:00.Pani
BagietkaTo popularna nazwa długiego i cienkiego
pieczywa, zwanego też
bułką paryską albo francuską. Standardowa
bagietka ma 5-6 cm szerokości, 3-4 cm grubości i ok. 1 m długości.Składniki:1
bagietka1
pomidor2 ząbki
czosnku1 płaska łyżeczka przypraw:
oregano,
bazylia i
rozmaryn1 łyżeczka
masłaPrzygotowanie:
Bagietkę przecinamy na 3 części. I każdą nacinamy. Każde nacięcie wypełniamy, smarujemy pastą (
oliwa, 1/2
pomidora i
przyprawy, mieszamy razem na pastę używając blendera).
Bagietka z wierzchu smarujemy lekko
masełkiem i siup do piekarnika. 200 stopni, góra i dół 15 minut :)












