Wykonanie
Składniki na dwie porcje.

Składniki:1 średniej wielkości
bagietka3 łyżeczki
masła roślinnego1 łyżeczka
bazylii (suszonej)1 łyżeczka
oregano (suszonego)50 g wege pasty węgierskiej PolsojaDodatki:Kilka liści
sałatyPomidorki cherryPrzepis:
Bagietkę kroimy na mniejsze części i z każdej strony smarujemy
masłem. Następnie wierzch grzanki posypujemy
bazylią i
oregano. Tak przygotowane grzanki układamy na rozgrzanej patelni i smażymy do zarumienienia z każdej strony. Ciepłe i chrupiące grzanki smarujemy wege pastą węgierską Polsoja. Dodatkowo możemy urozmaicić grzanki dodatkiem
sałaty i
pomidorków cherry.Pasta jest naprawdę smakowita! Duże kawałki warzyw i lekko pikantny smak na pewno przypadną Wam do gustu :)


