ßßß
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)1 kura rosołowa (ok. 1.5 kg)0.5 kg wołowiny rosołowej4 l wody300 g marchwi200 g pietruszki150 g selera1 mały por1 cebula1 mały pęczek koperkusólsos sojowy jasny do smaku1 opakowanie Makaronu Międzybrodzkiego Krajanka3-4 gałązki natki pietruszkiDomowy rosół z Krajanką - sposób przygotowania: Sprawioną kurę, wołowinę i obrane warzywa zalać w garnku zimną wodą, posolić i gotować na bardzo wolnym ogniu ok. 1.5 godziny. 15 minut przed końcem gotowania, aby uzyskać lepszy aromat, dodać zwinięty sznurkiem koperek. Cebulę warto przed gotowaniem rosołu przypalić na ogniu, co poprawi aromat i kolor zupy. Rosół doprawić do smaku jasnym sosem sojowym, podawać z ugotowanym wg wskazówek na opakowaniu makaronem Krajanka. Gotowy rosół posypać na talerzu pokrojoną natką pietruszki.Jak zrobić rosół drobiowy?Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu