Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor KamilCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Składniki na 2 osoby: 4
jajka3 łyżki
mąkiszczypt
solitrochę
wodyser żółty - starty (każdy który się szybko roztapia i zapieka)
szynka i/lub
kiełbasapieczarkipapryka czerwonapomidoryOmlet Szefa Kuchni - sposób przygotowania: Ciasto:Do naczynia wbijamy
jajka, wsypujemy
mąkę i dolewamy
wodę nie za dużo tak by ciasto miało konsystencję ciasta na naleśniki. Do ciasta wsypujemy połowę
startego sera i mieszamy. "Nadzienie":
Szynkę i/lub
kiełbasę kroimy wedle uznania plasterki bądź kostka.
Pomidora należy uprzednio sparzyć a następnie pokroić w plastry (ew. w kostę) tak samo
pieczarki.
Paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki podsmażamy na patelni przez ok. 6min i zalewamy masą jajeczną i czekamy ąz się nieco zetnie i wtedy posypujemy całość resztą
sera. Wkładamy patelnie do piekarnika nagrzanego do 220stC i czekamy aż
ser się zapiecze. Podawać omlet pokrojony w trójkąty i ozdobiony świeżymi liśćmi
bazylii. Pycha! :)Pomysły na jesienne śniadania: omlet z
dynią,
chilli i
serem pleśniowymPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu