ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia meksykańskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (15 głosów)Meksykańskie leczo - składniki:4 kolorowe papryki3 duże cebule1/2 kg pieczarek1 puszka kukurydzy1 puszka groszku1 puszka fasoli czerwonej1 puszka fasoli białej2 sosy Chińskie słodko-kwaśne itp. w słoiku1/2 kg kiełbasy zwyczajnej1 łyżeczka masłapapryka ostra w proszkuczosnek granulowanysólpieprzMeksykańskie leczo - sposób przygotowania: Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć w dużym garnku (ok.5 l) na łyżeczce masła, następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, poddusić wszystko ok. 10 minut. Gdy warzywa będą miękkie dodać warzywa z puszki, następnie dodać pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę. Wszystko dokładnie wymieszać i na koniec dodać 2 sosy ze słoika. Gotować potrawę ok. 5 minut, doprawić przyprawami wg gustu - do smaku. Podawać z ryżem. Smacznego!Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu