Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor ewgier

Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia afrykańska,kuchnia hiszpańska,kuchnia indyjska,kuchnia tajska,kuchnia turecka,kuchnia węgierskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (25 głosów)Meksykańskie leczo - składniki:4 kolorowe
papryki3 duże
cebule1/2 kg
pieczarek1 puszka
kukurydzy1 puszka
groszku zielonego1 puszka
fasoli czerwonej1 puszka
fasoli białej2 sosy w słoiku (Chińskiesłodko-kwaśne itp.)1/2 kg
kiełbasy zwyczajnej1 łyżeczka
masła sólpieprzinne
przyprawy do smaku wg uznania (ja dodaje dużo
curry i
czerwonej papryki w proszku)Meksykańskie leczo - sposób przygotowania:
Cebulę i
pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć w dużym garnku (ok. 5 l) na łyżeczce
masła, następnie dodać pokrojoną w paski
paprykę, poddusić wszystko ok. 10 minut. Gdy warzywa będą miękkie dodać warzywa z puszki, następnie dodać pokrojoną w drobną kostkę
kiełbasę. Wszystko dokładnie wymieszać i na koniec dodać 2 sosy ze słoika. Gotować potrawę ok. 5 minut, doprawić
solą,
pieprzem i
przyprawami do smaku. Podawać z
ryżem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu