ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia afrykańska,kuchnia hiszpańska,kuchnia indyjska,kuchnia tajska,kuchnia turecka,kuchnia węgierskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (25 głosów)Meksykańskie leczo - składniki:4 kolorowe papryki3 duże cebule1/2 kg pieczarek1 puszka kukurydzy1 puszka groszku zielonego1 puszka fasoli czerwonej1 puszka fasoli białej2 sosy w słoiku (Chińskiesłodko-kwaśne itp.)1/2 kg kiełbasy zwyczajnej1 łyżeczka masła sólpieprzinne przyprawy do smaku wg uznania (ja dodaje dużo curry i czerwonej papryki w proszku)Meksykańskie leczo - sposób przygotowania: Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć w dużym garnku (ok. 5 l) na łyżeczce masła, następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, poddusić wszystko ok. 10 minut. Gdy warzywa będą miękkie dodać warzywa z puszki, następnie dodać pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę. Wszystko dokładnie wymieszać i na koniec dodać 2 sosy ze słoika. Gotować potrawę ok. 5 minut, doprawić solą, pieprzem i przyprawami do smaku. Podawać z ryżem.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu