Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Agnieszka AdamowiczCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Bułeczki niespodzianki - składniki:6 bułeczek jasnych dużych20 dkg
pieczarek1
cebula średnia6 jaj20 dkg
sera zółtego1/2 kostki
masła do smażeniapęczek
szczypiorkuketchupsólpieprz czarny mielony
papryka do smakuBułeczki niespodzianki - sposób przygotowania: Odciąć wierzchy bułeczek, odłożyć, wyjąć troszkę miąższu.
Cebulkę pokroić w prążki,
pieczarki w kostkę, przesmażyć razem na połowie
masła, lekko zrumienić, doprawić
solą,
pieprzem i
papryką. Włożyć troszkę farszu do każdej bułeczki, wbić po jednym
jajku do każdej bułeczki, posolić popieprzyć, położyć po wióku
masła na wierzch. Wstawić do piekarnika w temp 180oC. Zapiec tak by ścięło się
jajko. Wyjąć szybko z pieca posypać startym drobniutko
serem, i drobno posiekanym
szczypiorkiem, na wierzchu zrobić kilka niewielkich kleksików z
ketchupu. Nakrycia można też zrumienić razem z bułeczkami w piekarniku i nakryć gotowe danie, ale wtedy zakrywamy kolorową kompozycję. Może pracochłonne ale bardzo efektowne śniadanie.Jak zrobić pachnące, pszenne bułeczki [Łatwy przepis]Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu